Broadband-Hamnet™ Forum
Welcome Guest   [Register]  [Login]
«StartPrev12345678910NextEnd»
 Subject :Saw nodes in the Bernal Heights / Mission area today.. 2017-05-28- 16:45:57 
N2TIQ
Member
Joined: 2012-03-26- 15:15:39
Posts: 5
Location
Forum : SFBay Area
Topic : Saw nodes in the Bernal Heights / Mission area today

Hi,

  I put up a new node today on channel 1 and saw someone playing around with a bunch of nodes around 6pm today. They look like they are down now, but on the off chance that you read this, drop me a line.


Jeff N2TIQ

IP Logged
 Subject :Anyone Interested in a mesh tunnel?.. 2017-05-28- 14:46:34 
kd4wov
Member
Joined: 2013-08-22- 07:04:35
Posts: 3
Location
Forum : Volusia County FL
Topic : Anyone Interested in a mesh tunnel?

    Hello Everyone,

    We have been working here in Central Florida to get more activity and we have made progress.

    Here is a link to see our current set of connections

    If your interested in connecting via a tunnel through the internet. contact myself (KD4WOV) or Ben W4QED.


    http://w4qed.hamshack.info:8888/topology.html

    IP Logged
     Subject :Anyone Interested in a mesh tunnel?.. 2017-05-28- 14:38:22 
    kd4wov
    Member
    Joined: 2013-08-22- 07:04:35
    Posts: 3
    Location
    Forum : South FL
    Topic : Anyone Interested in a mesh tunnel?

    Hello Everyone,

      We have been working here in Central Florida to get more activity and we have made progress.

    Here is a link to see our current set of connections

    If your interested in connecting via a tunnel through the internet. contact myself (KD4WOV) or Ben W4QED.

    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:24:42 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    wow my computer when nuts im sorry about that
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:23:15 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:23:01 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:23:01 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:23:01 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:22:59 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:22:54 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:Hello All.. 2017-05-21- 04:22:51 
    KD9IKO
    Member
    Joined: 2017-05-18- 07:35:36
    Posts: 8
    Location
    Forum : St. Louis MO
    Topic : Hello All

    I know this is a old thread but has any work been on a mesh network in the st louis area? I'm about 15 minutes east in IL.
    IP Logged
     Subject :Re:bbhn-utils topology.. 2017-05-17- 03:40:56 
    w4qed
    Member
    Joined: 2013-06-17- 23:18:42
    Posts: 7
    Location
    Forum : General
    Topic : bbhn-utils topology

     A little more information is following.

    The Pi that I am trying to get the topology bbhn-utils to work on is also a Pi NODE. I am sure that this will have an affect on how the program works. If you have a fix or it won't work at all, please let me know.


    IP Logged
     Subject :bbhn-utils topology.. 2017-05-16- 12:30:27 
    w4qed
    Member
    Joined: 2013-06-17- 23:18:42
    Posts: 7
    Location
    Forum : General
    Topic : bbhn-utils topology

     I have the bbhn-utils topology working on my ubuntu Pi. (16.04.02) at http://w4qed/hamshack.info:8888/img/topology.png and I'm trying to help another ham get it working on his Raspbian GNU/Linux 8. Anyway everything seemed to install well using:

    sudo apt-get install phthon3 graphviz imagemagick awscli xdot -y

     I am getting the following error when running topology.sh (after a very long delay):

    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 1174, in do_open
    h.request(req.get_method(), req.selector, req.data, headers)
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 1090, in request
    self._send_request(method, url, body, headers)
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 1128, in _send_request
    self.endheaders(body)
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 1086, in endheaders
    self._send_output(message_body)
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 924, in _send_output
    self.send(msg)
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 859, in send
    self.connect()
    File "/usr/lib/python3.4/http/client.py", line 836, in connect
    self.timeout, self.source_address)
    File "/usr/lib/python3.4/socket.py", line 509, in create_connection
    raise err
    File "/usr/lib/python3.4/socket.py", line 500, in create_connection
    sock.connect(sa)
    TimeoutError: [Errno 110] Connection timed out

    During handling of the above exception, another exception occurred:

    Traceback (most recent call last):
    File "/mnt/bbhn-utils/topology.py", line 96, in <module>
    lines = urllib.request.urlopen("http://" + HOST + ":" + str(PORT) + "/").readlines()
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 153, in urlopen
    return opener.open(url, data, timeout)
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 455, in open
    response = self._open(req, data)
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 473, in _open
    '_open', req)
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 433, in _call_chain
    result = func(*args)
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 1202, in http_open
    return self.do_open(http.client.HTTPConnection, req)
    File "/usr/lib/python3.4/urllib/request.py", line 1176, in do_open
    raise URLError(err)
    urllib.error.URLError: <urlopen error [Errno 110] Connection timed out>
    convert: unable to open image `/tmp/topology.png': No such file or directory @ error/blob.c/OpenBlob/2712.
    convert: unable to open file `/tmp/topology.png' @ error/png.c/ReadPNGImage/3922.
    upload failed: ../../var/www/html/topology.png to s3://media.ve3irr.ca/bbhn/topology.png Unable to locate credentials

    I am wondering if it is because it is having trouble accessing the NODE? It is linked to a WRT54GS. Now I did change the topology.sh from:

    /home/pi/bin/topology.py > /tmp/topology.dot

    to read:

    /mnt/bbhn-utils/topology.py > /tmp/topology.dot

    Of course using:

    sudo ./topology.sh

    Thanks,

    Ben ARS w4qed


    IP Logged
     Subject :Re:W5HTF Node Observed from Pikes Peak.. 2017-05-07- 16:25:24 
    KD8OHY
    Member
    Joined: 2017-04-19- 19:06:27
    Posts: 1
    Location
    Forum : Colorado
    Topic : W5HTF Node Observed from Pikes Peak

    I live south of Centennial with decent LOS to the north, hoping to get a node set up here soon, but I'm a bit stumped as far as the hardware goes. The Ubiquity stuff is more modern, but what I've read about the firmware incompatibilities scares me a bit. Not sure what hardware would be 'best'.
    IP Logged
     Subject :Re:2 Nodes wired.. 2017-05-06- 02:51:10 
    ve2wyd
    Member
    Joined: 2017-05-01- 12:53:08
    Posts: 3
    Location
    Forum : General
    Topic : 2 Nodes wired

    Could it be that my switch doesnt support 802.1q ?
    IP Logged
     Subject :Re:2 Nodes wired.. 2017-05-06- 01:54:22 
    ve2wyd
    Member
    Joined: 2017-05-01- 12:53:08
    Posts: 3
    Location
    Forum : General
    Topic : 2 Nodes wired

    I found have found a really good guide here :

    https://www.scc-ares-races.org/mesh/doc/D2D_Linking_BBHN_Ubiquiti_v150504.pdf

    Here is how I am set



    Everything works fine except the WAN part of the node A

    NODE B and the LAPTOP get their IPs from the NODE A

    The DHCP Server is disabled on the router.

    I dont know what i'm doing wrong... Any idea ?

    IP Logged
     Subject :2 Nodes wired.. 2017-05-04- 07:18:58 
    ve2wyd
    Member
    Joined: 2017-05-01- 12:53:08
    Posts: 3
    Location
    Forum : General
    Topic : 2 Nodes wired


    Hi.


         I have a lot of ubnt pico and a few yagis  and switches and I was wondering if I could link 2 nodes together via a switchs, so I could have one yagi pointing east and one pointing west. and if so can you point me to a guide / tutorial on how to do so.

    Thank you

    Bruno

    VE2WYD

    IP Logged
     Subject :Re:Reflash wrt54gl with linksys firmware... 2017-04-29- 19:04:11 
    WA7SKG
    Member
    Joined: 2014-09-24- 10:52:45
    Posts: 3
    Location
    Forum : Problems & Answers
    Topic : Reflash wrt54gl with linksys firmware.

    Here's what I was told. I worked with my WRT54G. "Download the firmware from the Linksys Web site. (http://www.linksys.com/us/support/) If you have not already done so enable TFTP on your computer. To enable TFTP open Control Panel > Programs and Features > click Turn Windows features On or Off in left side > enable Client TFTP then click in OK. Disable the WIFI on your computer. Set the LAN Port on your computer to use a static IP in the 192.168.1.xxx range. Do not use 1, 2 or 20 for xxx. I normally use 100. In order to keep the LAN connection open on the computer it is best to use an Ethernet switch between the node and the computer. Connect a Cat 5 cable between a LAN Port on the node and the Switch and a second Cat 5 cable between the switch and the LAN Port on your computer. In windows explorer navigate to the directory where you placed the firmware file. Right click on the file name and select properties. Highlight the file name and type control-c to copy the file name to the clipboard. Open a command prompt (Start, All Programs, Accessories, Command Prompt) on your computer. In the command prompt window, type but do not press enter TFTP –I 192.168.1.1 put With the cursor in the command prompt window right click your mouse to paste the name of the firmware file into the command. (Be sure to get the full path to the file.) Do Not Press Enter yet. Here is the tricky part. Remove the power from your node, wait a few seconds and plug it back in. About ½ second later, hit enter on the computer to run the TFPT command. You are trying to hit about a small window in the boot up sequence that is about ½ second long. If the TFTP command times out, repeat steps 8 -10 waiting just a little bit longer or shorter to hit enter. Once you hit the window with TFTP command, the node will upload the new firmware and reboot. It should come back up with the factory firmware on it." I have done this to both restore the factory firmware and to reflash the mesh firmware for a forgotten password or buggered configuration issue. YMMV Good luck.
    IP Logged
     Subject :Node does not accept username and password.. 2017-04-29- 18:51:07 
    WA7SKG
    Member
    Joined: 2014-09-24- 10:52:45
    Posts: 3
    Location
    Forum : Problems & Answers
    Topic : Node does not accept username and password

    I'm trying to set up a mesh node. I have a Linksys WRT54G v 3.1 router. Following the online directions, I flashed it with the file 'bbhn-3.1.0-wrt54g-2.4-squashfs.bin'. Everything seemed to work as advertised. When the router came up as a mesh node, I did the initial configuration with a username of WA7SKG-100 and a password that contained a number and an "@" sign. It accepted that and rebooted as the instructions said it would. However, after the reboot and it identifying itself as WA7SKG-100, when I try to go into setup, a popup window asks for the username and password. When I enter it, the box just blanks and asks again for U/P. At first, I thought maybe I forgot what password I set (I did break for dinner). I finally reflashed with tftp and started over. This time I wrote down the password. Same problem. Reflashed again and reconfigured, this time using an alpha only password. Same problem. I cannot get in for any further configuration after setting a username and password.

    Any ideas on what I am doing wrong? I need to get this going for Field Day.


    IP Logged
     Subject :Re:Can't edit anything on my profle?.. 2017-04-29- 18:20:42 
    WA7SKG
    Member
    Joined: 2014-09-24- 10:52:45
    Posts: 3
    Location
    Forum : General
    Topic : Can't edit anything on my profle?

    I, too, am unable to edit my profile or upload an avatar. When I try to upload, it says "Warning, unable to move picture."
    IP Logged
    Page #  «StartPrev12345678910NextEnd»


    Powered by ccBoard


    SPONSORED AD: